Kako se dobro posvađati

Ljubica Uvodić Vranić


recenzenti: prof. dr. sc. Josip Janković, doc. dr. sc. Rea Fulgosi-Masnjak, Mirela Despotović

godina izdanja: © 2002. (prvo izdanje) - biblioteka: Komunikologija
format: 16 x 23 cm; opseg: 256 stranica; uvez: meki
ISBN ISBN 953-180-104-5 UDK 159.913


U tijeku je finalna rasprodaja. Cijenu i dostupnost naslova provjerite OVDJE.

Teme u ovoj knjizi sažeta su predavanja održana na sastancima Udruge za poboljšanje kvalitete života "Petkom u pet". Najzastupljeniji vid rada ove otvorene nevladine udruge su tjedni sastanci članova i ostalih sudionika na kojima se održavaju popularna predavanja - uglavnom psihološke tematike. Knjiga je podijeljena u tri dijela: Ja sama / ja sam - o pojedincu i njegovu odnosu prema sebi i razumijevanju samoga sebe, što je temelj svih drugih odnosa; Ja i drugi - od odnosu pojedine osobe prema partneru, prijatelju, djetetu...; Ja i grupa - o pojedincu u grupi, njegovu odnosu prema grupi i grupe prema njemu.

Iz recenzija
   Knjiga Ljubice Uvodić-Vranić posebna je iz više razloga. Nastala je iz kreativno koncipiranih susreta jedne zanimljive udruge a predstavlja pregled i razradu pedeset različitih, vrlo zanimljivih, životnih i za život važnih tema kojima su se sudionici susreta bavili.
   Poput male enciklopedije životnih mudrosti pomoći će ona svakome tko u nju zaviri da osvijetli one dijelove svoje spoznaje koji su nekom čudnom igrom slučaja ostali izvan domašaja svjetla pozornice znanja i omogućiti nove pozitivne pomake upravo u onim aspektima života koji su u nekom trenutku sporni. (Prof. dr. sc. Josip Janković)
   Knjiga Kako se dobro posvađati primjer je kako na jednostavan i zoran način ne-psiholozima objasniti psihološke teme i probleme i pritom zadržati dignitet struke. Stručna je vrijednost knjige u tome što su navedeni primjeri proizašli iz dugogodišnjega teorijskog i praktičnog iskustva autorice, pa će ovakav priručnik biti koristan ne samo psiholozima u radu s ne-psiholozima, nego i svima koji žele dobiti uvid u neke psihološke teme. Ovaj kvalitetan, vrlo zanimljiv i pomalo zabavan metaforički priručnik može poslužiti i voditeljima grupa, kojima će najkorisnije biti treće poglavlje - o pojedincu i grupi. (Doc. dr. sc. Rea Fulgosi-Masnjak)

Zainteresiranima za ovaj naslov, preporučujemo i sljedeće:


Lj. Uvodić Vranić: Kako se pomiriti
 
I. McDermott, W. Jago: NLP učitelj - Cjelovit vodič za osobnu dobrobit i profesionalni uspjeh
 
W. Glasser, C. Glasser: Naći se i ostati zajedno - Rješavanje zagonetke braka
 
W. Glasser: Teorija izbora - nova psihologija osobne slobode
 
W. Glasser, C. Glasser: Osam lekcija za sretniji brak
 
E. P. Good: U potrazi za srećom
 
W. Glasser: Pozor! Psihijatrija može biti opasna za vaše mentalno zdravlje