Govorite iz srca - Budite svoji i postignite rezultate

Steve Adubato; Theresa Foy DiGeronimo

Speak from the Heart - Be Yourself and Get Results
prijevod: Branka Juras


godina izdanja: © 2004. (prvo izdanje) - biblioteka: Komunikologija
format: 16 x 23 cm; opseg: 256 stranica; uvez: meki
ISBN 953-180-126-6; CIP: UDK 159.913:808.5 ...


U tijeku je finalna rasprodaja. Cijenu i dostupnost naslova provjerite OVDJE.

   Naziv ove knjige potupno izražava ono što se nalazi na njezinim stranicama. Autor polazi od pretpostavke da mnogi od nas ne znaju kako komunicirati tako da dopru do drugih na osobnoj, ljudskoj razini - jer su nas od osnovne škole učili da je u najvećoj mjeri svrha komunikacije "prenijeti informacije". Učinkovita komunikacija znači doprijeti do ljudi, pokrenuti ih i postići vezu s njima, bez obzira na to je li riječ o jednom čovjeku ili o stotinama ljudi. Knjiga je namijenjena mnogima - direktorima i djelatnicima koji moraju govoriti u javnosti; ljudima na rukovodećim mjestima kao i članovima nekog tima. Pojašnjava utjecaj informatičke tehnologije na komuniciranje: e-mail-ovi, prezentacije i slično. Knjiga govori i o komunikaciji među prijateljima, u muško-ženskim odnosima, o vaćnosti malih razgovora. Autor izdvaja najjače sredstvo komunikacije, naglašavajući: Vi ste poruka !

Rekli su o knjizi
   Dobra komunikacija nije 'mala stvar'. Steve Adubato je napisao praktičnu i snažnu knjigu koja se lako čita, za svakoga tko želi razviti vještinu komuniciranja... S ovom knjigom nećete pogriješiti. (Dr. Jane Greer, autorica knjige Zamka: kako naći hrabrosti da biste krenuli dalje u ljubavi, poslu i životu)
   U knjizi Govorite iz srca dr. Adubato pokazuje kako strast i suosjećanje mogu obogatiti vaše osobne i profesionalne odnose... Mora se pročitati! (Richard Carlson, autor serije uspješnica Ne mari za male stvari)
   Suština se govorništva sastoji u tome da govorite iz srca, a Steve Adubato je u potpunosti svladao ovu važnu umjetničku formu i dijeli s nama svoje moćne tajne. (Marc Victor Hansen, koautor najuspješnije serije New York Timesa Pileća juhica za dušu)
   Govorite iz srca je prekrasan, precizan udžbenik koji nam pomaže u učinkovitijoj komunikaciji. Ova knjiga neće od vas napraviti samo boljeg govornika; ona će poboljšati vaš život i učiniti ovaj svijet boljim mjestom. (John E. Welshons, autor knjige Buđenje iz boli: pronalaženje puta natrag k radosti)


O autoru
   Dr. sc. Steve Adubato je ostvario značajnu karijeru kao voditelj, autor, sveučilišni profesor i motivacijski govornik. Predavač je na Sveučilištu Rutgers, novinski je kolumnist. Četiri je puta dobio nagradu Emmy za WNET/Channel 13 (PBS). Uz svoj rad na televiziji, dr. sc. S. Adubato je i profesionalni komentator na ABC/7 u New Yorku. Adubato je sredinom 80-ih, u dobi od dvadeset i šest godina, bio najmlađi državni tužitelj New Jerseyja.
   Iznimno traženi motivacijski govornik, S. Adubato je tijekom prošloga desetljeća vodio brojne seminare o komunikaciji, vođenju i stvaranju timskog duha za korisnike u profitnom i neprofitnom sektoru. Njegov je motivacijski program - Ustanite i govorite: govorite iz srca! - dinamičan program profesionalnog razvoja i pouke koji je S. Adubato kreirao da bi pomogao stručnjacima u dosezanju njihovih potencijala i kao predavača i kao vodećih stručnjaka.
   Životna iskustva Stevea Adubata, i profesionalna i osobna - kao supruga, sina, brata i oca - svjedoče o snazi iskrene komunikacije. u knjizi Govorite iz srca on pokazuje da biti istinski uspješan komunikator ne znači samo govoriti jasno ili biti "dobar govornik". Nije riječ ni o Power Point prezentacijama, niti o uspješnoj prodaji tvrdokornim kupcima, pa niti o baratanju s najviše činjenica i brojaka. Ono što uistinu djeluje jest uspostaviti istinsku komunikaciju s drugim ljudima, a to ne dolazi samo iz uma nego i iz srca.


Sadržaj knjige (otvara se u novom prozoru)

Područja: dječji vrtići i jaslice * osnovne škole * srednje škole i đački domovi * socijalna skrb, savjetovališta i udruge * fakulteti, instituti, zavodi * posao, upravljanje, komuniciranje * osobni razvoj * obitelj, brak, međuljudski odnosi

Zainteresiranima za ovaj naslov, preporučujemo i sljedeće:


I. McDermott, W. Jago: NLP učitelj - Cjelovit vodič za osobnu dobrobit i profesionalni uspjeh
 
W. Glasser: Teorija izbora - Nova psihologija osobne slobode
 
I. Ferić: Vrijednosti i vrijednosni sustavi
 
K. K. Reardon: Interpersonalna komunikacija - gdje se misli susreću
 
R. E. Wubbolding: Kako uspješno voditi ljude - Što reći kad ono što govorite nije djelotvorno
 
W. Glasser: Teorija kontrole - Novo objašnjenje načina na koji kontroliramo svoje živote
 
W. Glasser: Realitetna terapija u primjeni