Svako dijete može naučiti spavati
Od novorođenčeta do školskog djeteta: kako spriječiti i ukloniti probleme spavanja


Annette Kast-Zahn, Hartmut Morgenroth

prijevod: Mina Müller
recenzenti: mr. sc. Milivoj Jovančević, mr. sc. Biserka Petrović-Sočo

godina izdanja: © 2005. (prvo izdanje) - biblioteka: Pedijatrija
format: 16 x 22 cm; opseg: 144 stranice; uvez: tvrdi; fotografije u boji
ISBN 953-180-131-2; CIP: UDK 159.922.7 * 159.963.2-053.2


U tijeku je finalna rasprodaja. Cijenu i dostupnost naslova provjerite OVDJE.

Knjiga Svako dijete može naučiti spavati - primjerima i brojnim savjetima za sprečavanje i uklanjanje problema spavanja - nudi dragocjenu pomoć roditeljima i cijeloj iscrpljenoj obitelji s malom bebom, 'lošim spavačem'. Srž knjige je plan djelovanja. Uz njegovu će pomoć, naravno uz majčinu i očevu potporu, svako dijete u nekoliko dana naučiti zaspati samo i prospavati noć.

Iz predgovora hrvatskom izdanju
  Knjiga Svako dijete može naučiti spavati prijevod je vrlo popularne knjige njemačkih autora, stručnjaka s ovoga područja (u kratko je vrijeme knjiga u njemačkoj doživjela 5 izdanja), koji su na temelju znanstvenih spoznaja te svoga dugogodišnjega profesionalnoga i roditeljskog iskustva postavili i provjerili postupak kojim se u kratko vrijeme uklanjaju (i sprečavaju) problemi spavanja u male djece. Naši nas stručni recenzenti dodatno učvršćuju u uvjerenju o korisnosti knjige, navodeći:
  Budući da, prema našem uvidu, u Hrvatskoj nema ovako sustavno i praktično obrađene problematike dječjeg uspavljivanja, ova će knjiga dobro doći, prije svega, roditeljima novorođene djece i djece rane dobi, onima koji će to uskoro postati, kao i ostalim odraslim članovima šire obitelji s malom djecom (djedovi, bake, tete). Brojni autentični primjeri iz svakodnevnog života djeteta i odraslih u obitelji pomoći će odraslima prepoznati i razriješiti svoje probleme s dječjim spavanjem, ohrabriti ih u pokušajima uspostavljanja boljih navika u djeteta i vratiti im vjeru u zadovoljno roditeljstvo. Sadržaj knjige bit će poučan i djelatnicima predškolskih ustanova, pogotovo onima u jaslicama, kao i onima koji podižu djecu u dječjim domovima ili ih njeguju u bolnicama. (mr. sc. Biserka Petrović-Sočo, pedagoginja)
  Ovim djelom, koje je od općega javnozdravstvenog značaja u području zaštite mentalnog zdravlja djece i obitelji, autori još jedanput potvrđuju nužnost cjelovitog pristupa zdravlju obitelji i, preko toga, duševnom i tjelesnom zdravlju djece. Jasni pogledi na probleme poremećaja usnivanja i spavanja kao i praktični putevi njihova rješavanja pružaju čitatelju snažnu emocionalnu podršku. Oni bude svijest o mogućnostima djelovanja i vjeru u uspjeh zabrinutim roditeljima; senzibiliziraju i educiraju pedijatre (koji su najčešće prozvani da rješavaju probleme spavanja) o psihološkim zbivanjima u najranijoj dobi. (mr. sc. Milivoj Jovančević, pedijatar)

Sadržaj knjige (otvara se u novom prozoru)

O autorima (otvara se u novom prozoru)

Područja: djeca i roditelji (i djedovi i bake) * dječji vrtići i jaslice

Zainteresiranima za ovaj naslov, preporučujemo i sljedeće:


M. Peteh: Zlatno doba brojalice
 
M. Chethik: Tehnike u dječjoj terapiji - Psihodinamski pristup
 
M. Peteh: Igračke - suveniri
 
I. Longo: Roditelj - graditelj odnosa
 
Lj. Kondić: Zimska bajka
    
M. Peteh: Matematika i igra za predškolce
 
A. Došen Dobud: Dijete - istraživač i stvaralac