Moj svijet kvalitete - vježbenica

Carleen Glasser

My Quality World - Workbook
prijevod: Ljiljana Matošević-Levak


godina izdanja: © 2005. (prvo izdanje) - biblioteka: Komunikologija
format: 21 x 30 cm; opseg: 44 stranica; uvez: meki - klamano
ISBN 953-180-132-0; CIP UDK -


U tijeku je finalna rasprodaja. Cijenu i dostupnost naslova provjerite OVDJE.

   Vježbenica namijenjena djeci, dječacima i djevojčicama, nešto mlađima, ali i onima u tinejdžerskoj dobi, kao i odraslima koji će se pripremiti i kroz vježbenicu prolaziti radeći s djecom (pojedinačno ili u malim skupinama). Temelji se na idejama teorije izbora i realitetne terapije, te na tome da i mladi imaju potrebe (preživljavanje, ljubav, moć, sloboda i zabava) koje svakodnevno moraju zadovoljavati. Uči kako uspostaviti bolju kontrolu u svojim životima, odabirući ponašanja koja pomažu.

Predgovor hrvatskom izdanju
   Vježbenica Moj svijet kvalitete koju ste uzeli u ruke - prelistavate je, slike vam se čine zanimljivima, čitate kratke i relativno razumljive rečenice - mnogo je više od toga: ona je "prolaz" kroz vaš svijet, učenje o svijetu unutar i izvan vas, o vašim potrebama i željama te o njihovu zadovoljavanju, o svijetu kvalitete, vašim ponašanjima, vašim planovima, rješenju nekih životnih prepreka, zastoja, isprika... U njoj piše o nečemu što nas najčešće odrasli ne uče, ne objašnjavaju nam što nas pokreće na ponašanje, zašto se ponašamo na određeni način kad nam se nešto sviđa ili ne sviđa, kad nam je nešto važno ili nevažno, kad želimo nešto izbjeći, kad krenemo u "nepoznato" i slično... Namijenjena je djeci, dječacima i djevojčicama, nešto mlađima ali i onima u tinejdžerskoj dobi kad najintenzivnije pokušavaju dokučiti i razumjeti sebe, svoje vršnjake, ali i svijet odraslih.
   Knjigu je lako čitati jer je pisana sažetim i jednostavnim jezikom, ali će svoju pravu uporabnu vrijednost dobiti tek ako ju doživite kao vježbenicu koju ćete prolaziti korak po korak, da biste ju u potpunosti usvojili. Vježbajte prema uputama: u svakodnevnim životnim situacijama, u obitelji, među vršnjacima, u školi, u kafiću... u odnosima s vama važnim i manje važnim osobama i sl. Ako vam je u početku teško samima, potražite pomoć onih koji s vama zajedno žele i mogu proći to novo iskustvo učenja i stjecanja vještina. Dakle, namijenjena je i odraslima koji će se pripremiti i kroz vježbenicu prolaziti radeći s djecom (pojedinačno ili u malim skupinama), u više susreta "osvajajući lekciju po lekciju", i tako im pomoći da se nauče nositi sa svojim problemima i rješavati ih koristeći znanja i vještine opisane u Vježbenici. (Josipa Bašić)


Sadržaj knjige (otvara se u novom prozoru)

Područja: djeca i roditelji (i djedovi i bake) * dječji vrtići i jaslice * osnovne škole * srednje škole i đački domovi * socijalna skrb, savjetovališta i udruge * obitelj, brak, međuljudski odnosi

Zainteresiranima za ovaj naslov, preporučujemo i sljedeće:


I. Longo: Roditeljstvo se može učiti
 
W. Glasser: Teorija izbora - Nova psihologija osobne slobode
 
I. Longo: Roditelj - graditelj odnosa
 
K. Bunčić, Đ. Ivković, J. Janković, A. Penava: Igrom do sebe - 102 igre za rad u grupi
 
R. E. Wubbolding: Realitetna terapija u radu s djecom
 
R. A. Sullo: Učite ih da budu sretni
 
R. E. Wubbolding: Primjena realitetne terapije