NLP učitelj - Cjelovit vodič za osobnu dobrobit i profesionalni uspjeh

Ian McDermott; Wendy Jago

The NLP Coach: A Comprehensive Guide to Personal Well-Being & Professional Success
prijevod: Mirjana Zećirević
suizdavač: MEP - Zagreb

godina izdanja: © 2007. (prvo izdanje) - biblioteka: Komunikologija
format: 16 x 23 cm; opseg: 408 stranica; uvez: meki
ISBN 978-953-180-148-5; CIP zapis 630537


U tijeku je finalna rasprodaja. Cijenu i dostupnost naslova provjerite OVDJE.

   Knjiga NLP učitelj objašnjava kako se tehnikama i alatima poznatima pod nazivom neurolingvističko programiranje (NLP), uz vještine coachinga (osobnoga, strukturiranog rada s učiteljem/voditeljem), postiže izvrsnost u svemu što činite. Razumijevanje i primjena NLP-a će vam pomoći: pojasniti što zapravo želite, ostvariti zacrtane ciljeve, pronaći nove načine rješavanja problema, usvojiti vještine koje vam se sviđaju kod drugih, djelotvornije koristiti vrijeme, razviti osjećaj vlastite svrhovitosti, pojasniti vaše vrijednosti i s njima uskladiti vaša djelovanja, prevladati djelovanje negativnih iskustava, učiniti svaku potrebnu promjenu mogućom.

Iz uvoda
   Kao ljudska bića, mi smo stvorenja koja imaju navike - obrasce mišljenja, osjećanja i djelovanja. Neke su navike uistinu korisne, dok druge mogu biti nedjelotvorne, ograničavajuće, pa čak i uništavajuće. Uz pomoć NLP-a možete razumjeti svoje sklopove; kako su se oblikovali u prošlosti, kako na vas utječu sada i kako na vas mogu utjecati u budućnosti. Čak i više od toga - NLP vam pruža alate pomoću kojih možete mijenjati ili ugađati svoje sklopove, tako da vas točno dovedu do onoga što vam je važno i što želite.
   Budući da nudi ovakvu vrst razumijevanja, NLP se već potvrdio kao značajno sredstvo osobnog razvoja i komunikacije u svim područjima. On će vam omogućiti da izgradite "modele" izvrsnosti što će unaprijediti vaš osobni život. Omogućit će vam da svoje ciljeve ostvarite brzo i djelotvorno. Ono što učite možete primijeniti na poslu i kod kuće. Razumijevanje i primjena NLP-a pomoći će vam: pojasniti što zapravo želite, ostvariti vaše ciljeve, pronaći nove načine rješavanja problema, usvojiti vještine koje vam se sviđaju kod drugih, djelotvornije koristiti svoje vrijeme, razviti osjećaj vlastite svrhovitosti, pojasniti vaše vrijednosti i s njima uskladiti vaša djelovanja, otkriti kako vam vaša vjerovanja mogu pomoći ili vas ograničavati, učiniti svaku promjenu koja vam je potrebna, prevladati djelovanja negativnih iskustava, osjećati se zadovoljnima u svemu što namjeravate učiniti.


O autorima
   Ian McDermott je vodeći učitelj, konzultant i autor na području NLP-a i coachinga. Direktor je Training for International Teaching Seminars, vodeće organizacije za NLP i coaching u Europi. U zadnjih petnaest godina osposobio je tisuće ljudi koristeći NLP tehnike opisane u ovoj knjizi. Kao konzultant radi s mnogim kompanijama - FTSE-100 i Fortune 500, uključujući Coca Colu, Cable & Wireless i IBM, kao i s organizacijama u javnom sektoru i s BBC-jem. Suautor je deset knjiga o NLP-u, koje su prevedene na petnaest jezika.
   Webdy Jago je praktičar - konzultant, coach i terapeut. Ima diplomu iz područja hipnoze i psihoterapije te majstora praktičara NLP-a. Uz uspješnu privatnu praksu, vodila je brojne tečajeve profesionalnog osposobljavanja. Direktorica je tečajeva na College of Hipnotherapy and Counselling te Tisserand Institute of Holistic Aromatherapy.


Sadržaj knjige (otvara se u novom prozoru)

Područja: dječji vrtići i jaslice * osnovne škole * srednje škole i đački domovi * socijalna skrb, savjetovališta i udruge * fakulteti, instituti, zavodi * posao, upravljanje, komuniciranje * osobni razvoj * obitelj, brak, međuljudski odnosi

Zainteresiranima za ovaj naslov, preporučujemo i sljedeće:


S. Adubato, T. F. DiGeronimo: Govorite iz srca - Budite svoji i postignite rezultate
 
D. B. Boffey: Nanovo se stvoriti
 
W. Glasser: Teorija izbora - Nova psihologija osobne slobode
 
Lj. Uvodić-Vranić: Kako se pomiriti * sa samim sobom * s drugima * s mladima
 
K. K. Reardon: Interpersonalna komunikacija - gdje se misli susreću
 
R. E. Wubbolding: Kako uspješno voditi ljude - Što reći kad ono što govorite nije djelotvorno
 
W. Glasser: Teorija kontrole - Novo objašnjenje načina na koji kontroliramo svoje živote