U potrazi za vješticom Makrom

Anka Došen Dobud

ilustracije: Andrej Uzelac

godina izdanja: © 2010. - biblioteka: Posebna izdanja (romani i priče)
format: 16 x 20 cm; opseg: 152 stranica; uvez: meki
ISBN 978-953-180-175-1; CIP zapis: 744926U tijeku je finalna rasprodaja. Cijenu i dostupnost naslova provjerite OVDJE.

Nakon stručnih knjiga iz područja predškolskog odgoja objavljenih u Alinei (Malo dijete veliki istraživač, Predškola - vodič za voditelje i roditelje i S djecom u jaslicama), autorica u ovoj knjizi otkriva jednu, dosad pomalo zatomljenu, dimenziju svoje osobnosti - maštovitost, duhovitost, mladost duha i nevjerojatnu lakoću sažimanja karakterističnih elemenata bajke te njihovu ugradnju u autentičnu, neobičnu i privlačnu priču. Pročitajte kako dva dječaka - Nikan i Perilica - kreću u opasnu misiju, slijedite ih na putu prema Kleku, upoznajte njihove pomagače, Liju-Lizu i Dubka; kao i neprijatelje - Vampira, Kosturastu Smrt i Jednozubu vješticu Makru. Neobično topao i vješto napisan roman za mlade.

Iz knjige
  Živjela je u to doba i vještica Makra. Ni stara, ni mlada. Teško je reći je li bila visoka ili niska, jer je po volji postajala i štrkljasta i mršava, ali i mala i bačvasto debela, da bi se u tren oka izduljila u tanku nit do neba. Svakako se znala preobražavati i tako još više zbunjivati one koje je plašila.
  Zastrašujuća joj je bila glavurda s dugim stršavim zeleno-narančastim vlasima. Na licu debele kvrge, pa se činilo da ima tri nepravilno nabačena nosa iznad kojih su virila dva zlobna zelena oka iz izraslog trnja trepavica o brva. Po čelu debele brazde.
  Tko ju je tako prozvao?
  Netko koja je u noćnim morama toliko preplašio pogled na nju da je zazvao u pomoć starijeg brata Marka, pa umjesto: "Marko!" viknuo "Makro!"

Sadržaj knjige (otvara se u novom prozoru)

O autorici (otvara se u novom prozoru)

Područja: djeca i roditelji (i djedovi i bake) * osnovne škole * srednje škole i đački domovi

Zainteresiranima za ovaj naslov, preporučujemo i sljedeće:


A. Došen Dobud: Dijete - istraživač i stvaralac
 
J. Cvetković Lay: Darovito je, što ću sa sobom?
 
C. Glasser: Moj svijet kvalitete - Vježbenica
 
J. Bićanić: Vježbanje životnih vještina
 
Z. Đurić, J. Veljković, M. Tomić: Psihodrama
 
R. A. Sullo: Učite ih da budu sretni
 
Lj. Kondić: Zimska bajka